Jedz mało i chudnij

Wartościowa
dieta oznacza konsumowanie warzyw,
owoców, roślin strączkowych – a wszystko to w wyliczonych proporcjach. 40 procent diety
powinny stanowić warzywa. W
zdrowej diecie powinny
znaleźć się pomidory, papryka, bakłażan, cukinia, brokuły, botwinka,
cebula, czosnek, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki
i szeroka gama warzyw. Nie może w niej
brakować szparagów oraz szpinaku. Najlepiej
gotowanych w wodzie lub na parze, nie smażonych,
bez wielu dodatków. Ryby, drób, jaja kurze i
przepiórcze, mięso wołowe trzeba spożywać raz lub dwa razy na siedem dni. Cukier należy spożywać czasami, czyli wyjątkowonieczęsto,
bo nie jest to element niezbędny w pokarmach codziennych.Jedzenie co trzy godziny
sprawia, że nie jesteśmy wygłodzeni i organizm nie
zbiera kalorii na zapas, nie domaga się wielkich ilości
pożywienia. Regularne konsumowanie prowadzi do skutecznego
odzyskiwania dawnej atrakcyjności. Porcje jedzenia powinny być małe –
konsumując mało możemy być syci,
naukowcy tego dowiedli. 4-6 łyżek tłuszczu dziennie
na pewno jest właściwe. Oleje
roślinne i oliwa są niezwykle
korzystne dla zdrowia. Orzechy włoskie
{zawierają|mają w sobie|posiadakorzystny tłuszcz, więc
trzeba je nieodzownie włączyć do
lekkiej diety. Należy
spożywać składniki jak najmniej
przetworzone, bo jedynie takie są bardzo zdrowe, mają w
sobie to, co najlepsze. Warto zrezygnować z pokarmów sprzedawanych
w puszkach i słoikach, bo są one zazwyczaj
niezdrowe. Produkty muszą być wysokiej
klasy, bo tylko wysoka jakośćjest gwarancją dobrego
posiłku.

tekst dostepny na stronie : tadalis

tania kamagra

Post Author: admin